Neuromoninaiset perinteisessä mediassa

Kuva: Yle Akuutti - Yle Areena

Meidän Neuromoninaisten vaikuttamistyön keskiössä on erityisesti tietoisuuden levittäminen neuromoninaisuudesta. Oma yhteisömme sosiaalisessa mediassa onkin tälle loistava alusta, mutta nyt olemme ottaneet haltuun myös perinteisen median.

Kuva: Yle / Tero Kyllönen

”Eikö kaikkien elämä olekaan näin vaikeaa?” – ADHD-diagnoosi oli Karita Viitaselle helpotus, vaikka se tulikin myöhään

Karitasta tehty Ylen artikkeli käsittelee ADHD-diagnoosin saamista aikuisiällä sekä yhteiskunnan asenteista ADHD:ta kohtaan. Artikellissa selviää myös esim. miksi Ruotsissa jonotetaan ADHD-diagnoosien purkamiseksi?

Keväällä 2023 kuvatussa Akuutti-dokumenttiohjelman jaksossa Karita kertoo omasta ADHD:staan sekä siitä, miten sen tuomia vahvuuksia hyödynnetään aivan liian vähän esimerkiksi työpaikoilla.


Vahvuutena herkkyys

Tässä Ylen artikkelissa käsitellään nuorten naisten alidiagnosointia. Cheyenne kertoo artikkelissaan kokemuksensa siitä, miten hän ei hyvää koulumenestystä nauttineena aikuisena naisena päässyt julkisella puolella ADHD-tutkimuksiin. Apu löytyi sittemmin yksityisen terveydenhuollon puolelta, mutta miksi naisten ja tyttöjen ADHD ja autismi jää usein tunnistamatta? Lue artikkeli!

Kuva: Yle - Antti Kolppo

Edellinen
Edellinen

Autismin maailma - parempaa representaatiota luomassa

Seuraava
Seuraava

Aistiesteettömyys palvelee kaikkia